Ware kwaliteit verloochent zich niet!

20 Mei 2016 is restaurant ’t Molenhuys toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Euro-Toques is een door meesterkok Paul Bocuse 3* Michelin France opgerichte internationale organisatie, die uitsluitend werkt met natuurlijk grondstoffen. Elk lid dat toetreedt bindt zich aan de Code van Eer wat betekent dat er naar eer en geweten wordt gekookt met natuurzuivere basisproducten waarbij onder alle omstandigheden de culinaire tradities in stand worden gehouden. Wij zijn trots aan deze organisatie verbonden te zijn!

Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

In Nederland werd deze missie opgepakt door niemand minder dan o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur, en dat in een passende prijs kwaliteit verhouding.

Deze restaurantgids wijst u de weg naar de restaurants waar u niet alleen warm en hartelijk wordt ontvangen, maar bovendien verrast wordt met smaakvolle gerechten. Het logo dat uitsluitend gevoerd mag worden door geïnaugureerde leden van Euro-Toques Nederland is voor u een garantie van een menukaart vol met verse regionale en seizoensgebonden producten.

In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elke lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, gedrevenheid en vakmanschap. Onze leden bewijzen dagelijks culinair toonaangevend te zijn in een mix van culinaire traditie en vernieuwing op basis van de eerlijke regionale keuken.

Het logo en naambord van Euro-Toques Nederland is al 30 jaar het herkenbare baken in de culinaire wereld, als u gelooft in de boodschap van Euro-Toques Nederland.

Graag nodig ik u uit om de proef op de som te nemen om bij onze aangesloten restaurants de unieke smaakbeleving van gezonde en natuurlijke producten te ervaren.

Code van Eer

  1. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.
  2. Euro-Toques Nederland stelt zich onder meer ten doel om de verscheidenheid van landelijke en regionale culinaire tradities te respecteren, te behouden en deze culinair te combineren met het hedendaagse.
  3. Voorlichting en het uitdragen van de Code van Eer aan de consument maken deel uit van de taken van Euro-Toques Nederland.
  4. Leden van Euro-Toques Nederland staan voor de diversiteit van smaken, de gevarieerdheid van ingrediënten en bieden de consument gezonde en uitgebalanceerde gerechten. De eerlijke keuken van Euro-Toques leden is een waarborg voor het vertrouwen dat de consument mag hebben.
  5. De producten die in de keuken van Euro-Toques worden gebruikt, zijn vers en worden zo veel als mogelijk ter plaatse verwerkt.
  6. Leden maken in beginsel gebruik van seizoensgebonden producten teneinde de natuurlijke cycli te respecteren en authentieke smaken te garanderen.
  7. Koks van Euro-Toques Nederland zijn zich bewust van de onnodige voedselderving en gaan waar mogelijk verspilling tegen. Ook gaan zij duurzaam om met energie en staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  8. Koks van Euro-Toques Nederland zijn onafhankelijk van hun leveranciers. De leveringsketen is transparant waardoor de betrouwbaarheid van de producten en de herkomst bekend is.
  9. Koks van Euro-Toques Nederland gebruiken in hun keuken zoveel als mogelijk Nederlandse streekgebonden producten teneinde milieu onvriendelijke foodmiles te beperken.
  10. Koks van Euro-Toques Nederland onderhouden onderling professionele contacten en dragen eendachtig de boodschap van de Code van Eer uit naar de consument. Zij garanderen en bewaken de gemeenschappelijke principes die door alle leden worden gehanteerd.