Fairtrade

bij restaurant & terras 't Molenhuys...

Restaurant ’t Molenhuys, duurzaamheid en Fairtrade.

Begrippen als kwaliteit, seizoen- en streekproducten staan voor ons hoog in het vaandel. Zo werken wij alleen met eerlijke producten, zoveel mogelijk geleverd door locale leveranciers. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: gerookte paling van palingkwekerij fam. Bardoel Wanroij ( aangesloten bij het DUPA fonds wat zich inzet voor duurzame paling), honing van imkerij De Bijenweide fam. Kusters Rijkevoort, geitenkaas van De Meibloem in Oploo, forel, sla en kruiden van Jos Hakkenes ( Aquaponics Rijkevoort). Tevens gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten waarbij het dierenwelzijn voorop staat. Zo komt ons buikspek van het Riekevorts scharrelvarken familie Albers Rijkevoort en wordt de vis ingekocht volgens de richtlijnen van de viswijzer. Op onze menukaart treft u bij iedere gang ook vegetarische gerechten aan.

Tevens willen wij ons inspannen de Fairtrade gedachte te verspreiden. De letterlijke vertaling van Fairtrade is: Eerlijke Handel. Bij Fairtrade wordt aan boeren en handwerklieden in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs betaald voor hun producten. Zij hebben hierdoor meer inkomsten en kunnen zo zelf investeren in hun bedrijf, in hun dorp, in hun eigen land en kunnen zo zelf hun levensomstandigheden verbeteren. Bovendien worden bij Fairtrade ook eisen gesteld aan goede arbeidsomstandigheden en aan duurzaam produceren. Kortom, fairtrade is geen ontwikkelingshulp maar ontwikkelingshandel. Artikelen met het Fairtrade keurmerk zijn geproduceerd met respect voor mens en milieu. Ze dragen bij aan sociale vooruitgang, duurzaamheid en economische ontwikkeling. Het betreft dan vooral producten als koffiebonen, cacao, thee, quinoa en rietsuiker. OP onze menukaart vindt u devolgende Fairtrade producten: koffie, 8 soorten thee van Tea Quiero, rietsuiker, Fairtrade wijnen uit Zuid-Afrika en Argentinië, quinoa uit Bolivia, fruit, cacao en chocolade. Ook enkele kunstvoorwerpen uit de Wereldwinkel van Boxmeer vindt u in ons restaurant Wij decoreren ons restaurant zo mogelijk met Fairtrade bloemen ( Olieslagers Boxmeer).

Wij vragen uw aandacht voor ons speciale Fairtrade menu, waarmee wij vieren op 16 oktober 2013 de landelijke Fairtrade erkenning ontvangen te hebben uit handen van wethouder W. Hendriks Boxmeer.